Milyen csapatépítő program, mikor?

Milyen csapatépítő program, mikor?

A csapatépítő programok jelentősége, hogy segítik a csapat egység formálódását, építi a csapategységet, valamint hozzájárul a jövőbeni hatékonyabb, eredményesebb munkavégzéshez.

Gondolom sokakban felmerül a kérdés, hogy mikor milyen jellegű céges csapatépítőt érdemes szervezni?
Mik azok az időpontok, amik passzolnak a csapatépítéshez? Az év mely szakában milyen csapatépítő programokat érdemes szervezni?
A csapatépítéssel kapcsolatban felmerülő kérdésekre szeretnénk egy mentőövet dobni. Mikor, miért, hogyan és hol kérdést foglyuk kicsit körüljárni.

Első és egyben a legfontosabb lépés, hogy eldöntsük, hogy INDOOR, vagy OUTDOOR jellegű csapatépítőt szeretnék e rendezni. Amennyiben az utóbbi mellett döntünk, az nagyban leszűkíti az időszakot. Erre a legaktuálisabb időpontok a tavasz, nyár és az ősz. Az indoor jellegű csapatépítésekre az év teljes egészében lehetőség van.

Tavasz

A Tavasz remek lehetőség a csapatépítő szervezésére, mert egy komor téli időszak után végre kiszabadulhatunk a szabadba. Ebben az időszakban a csapatépítés céljából előtérbe kerülnek az 1-2 napos outdoor tevékenységek. Íme néhány tavaszi csapatépítő ötlet:

– Kirándulás, túrázás a hegyekben, ahol akár egy közös sütögetés mellett egy jó kis buli keretén belül kiengedhetjük a télen felgyülemlett fáradt gőzt.

– Kalandpark. Az ország számos pontján található kalandpark. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert a Zamárdiban található Hethland VSZ Üdülönk szomszédágában az ország egyik legjobb kalandparkja várja a csapatépítő résztvevőket.
http://zamardikalandpark.hu/

– Rafting, magyarul: vadvízi evezés. Ez egy extrém formája a csapatépítőknek. Bár tény, hogy ez a tevékenység hordoz néminemű veszélyt magában, de a szabályokat betartva egy igazi adrenalin bomba, amit mindenkinek legalább egyszer ajánlott kipróbálni.

– Geocaching. Találd meg a geoládát egy izgalmas kirándulás keretében. Bővebb információk:  ITT

– Kerékpár túra. Erre a Balaton egy remek lehetőség. Tekerjétek körbe együtt a Balatont.

 

 

Nyár

Nincs is jobb, mint az izzasztó nyári napokon egy hűsítő felpezsdítő remek kis csapatépítő program megszervezése. Célszerű a csapatépítőt vízpart mellé szervezni. Nézzük is meg, hogy milyen programok jöhetnek ilyenkor számításba:

– Buborék foci.
Elég extrém változata a kültéri sport lehetőségeknek, de nagyon szórakoztató és hasznos is egyben. Érdemes kipróbálni

– Raftingolás.
Az extrém meleg időben remek hűsítő programként tud szolgálni egy jó kis rafting túra.

– Kenutúra.
Akiknek a rafting túl extrém, azoknak tudom ajánlani a kenutórát, ami

– Bobozás.
A balatonboglári bobpály egy nagyon klassz csapatépítő program. Mindenképpen ajánlom a kalandvágyó társaságoknak.
http://balatonboglarbob.hu/

– Segway.
Manapság egyre elterjedtebb az elektromos E-bike használata. A segway, aki nem ismerné egy önegyensúlyozó, két kerekű, elektromos meghajtású eszköz, amellyel simán körbetúrázhatjuk az adott helyszínt.

– Bográcsozás:

 

Ősz

Ősszel számos remek csapatépítő programra van lehetőség. A fent említett programok mellett a legkiemelkedőbb események a szüreti napok. Ezen alkalmak keretében lehetőség van az egész csapattal belevetni magunkat a borkészítés rejtelmeibe. Ez kezdődik a szürettel, majd a szőlő feldolgozásával és gyorsan előreugorva, a végtermék a kiváló bor megkóstolásával.

 

Tél

Ha tél akkor a karácsonyi-szilveszteri csapatépítő rendezvények a legelterjedtebbek. Ezek nem is teljesen csapatépítők, inkább céges rendezvények, nevezhetjük őket évzáró rendezvénynek is., ahol megköszönjük a kollégák egész éves kemény munkáját. Természetesen ezen alkalmakat is fel lehet dobni érdekes programokkal. Ilyen például:

– Bulikonyha.
Vicces, jópofa és nagyon hasznos is egyben, mert az ott megtanult ételkészítési technikákkal otthon is szabadon lehet villogni 😉

– Sütés közösen.
Készítsetek együtt mézeskalácsot, mályvacukrot, bejglit, forraltbort, grogot és természetesen utána ezek kerüljenek elfogyasztásra is egy jó kis buli keretében

– Menekülő szoba.
Ez egy remek kis alkalom a szórakozásra, bár utána egy közös vacsora és buli mindenképp ajánlott, hogy az estét megkoronázza.

– Borvacsora.
Mondanom sem kell, hogy az egyszerű borkostoló feltuningolt változata a borvacsora, amikor is egy remekül összepárosított menüt fogyaszthattok el. Szuper étel mellé szuper ital.

– Pálinka kóstoló (de csak mértékkel 😊)

– Hobby- koktél suli.
Napjainkban a koktélok egyre inkább elfogadottabbak. Itt megtanulhatjátok elkészíteni a kedvenc italaitokat, így a későbbiekben már otthon sem fog gondot okozni a #Cosmopolitan elkészítése.

– Disznóvágás (manapság egyre felkapottabb)

 

 

Ha felkeltettük érdeklődését és elkezdett vágyat érezni egy felejthetetlen csapatépítő megszervezéséhez, akkor keressen minket egyedi árajánlatainkért.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész legyen új ajánlatainkról és elsőként értesüljön különleges csomagjainkról!

A feliratkozással elfogadja az Adatvédelmi tájékoztatónkat.

Köszönjük! Feliratkozásának befejezéséhez aktiváló email-t küldtünk.

The post Milyen csapatépítő program, mikor? appeared first on Hethland.